Reliningstekniker Simon, Peter och Andreas

Lär känna reliningsteknikerna Simon, Peter och Andreas

Idag träffar vi Simon Eriksson, Peter Jörnelid och Andreas Jonsson, som arbetar som reliningstekniker här på Höjdens. Läs vidare och få en inblick i deras erfarenheter, och ta del av insikter om arbetet med relining.

Kvartetten på Kleve

Simon Eriksson, 30, bor i Karlstad tillsammans med sin sambo och är en erfaren rörarbetare som har varit involverad i relining i ungefär ett och ett halvt år. Andreas Jonsson, 42, är bosatt i Forshaga med sina två barn och har haft en omfattande karriär som bland annat asfaltarbetare och anläggare, innan han gick in i relining för cirka ett år sedan. 

Slutligen har vi Peter Jörnelid, 41, från Forshaga, som har en rik historia som rörmokare både i Sverige och i Norge och har sedan ett år tillbaka kommit in i reliningsteamet på Höjdens. 

Tillsammans med projektledare Oskar (som du kan läsa mer om här), utgör de ett team som arbetar med ett av Höjdens storprojekt sedan ett och ett halvt år tillbaka. Det gäller ett antal större lägenhetshus i en bostadsrättsförening, och samarbetet har verkligen fallit på plats. 

“Vi har verkligen hittat vår roll i laget,” förklarar Peter. “Det blir en rutin, och alla vet vad de ska göra för att driva projektet framåt.”

Utmaningar och lösningar

Att jobba med relining innebär att ständigt möta nya utmaningar och hitta kreativa lösningar. Det är inte alltid ritningar stämmer med stammen du möts av, och då gäller det att göra bra val under de nya förutsättningarna. För Simon, Andreas och Peter är det en del av charmen med arbetet.

“Man vet aldrig vad man kommer att möta när man öppnar,” säger Simon. “Det är en stadig ström av problem att lösa, och det är det som gör det så spännande.”

Prioritering av säkerhet

När det gäller säkerhet är teamet noga med att följa alla protokoll och skydda sig från risker som damm och buller som kan uppstå under arbetet. Andreas betonar vikten av att skydda lungor, öron och ögon. 

Vad är en bra dag som relingstekniker?

För våra tre reliningstekniker handlar en bra dag om mer än bara avslutade arbetsuppgifter – det handlar om känslan av prestation och tillfredsställelse.

“När vi har satt många meter foder. Då känns det riktigt bra,” svarar Andreas.

Andreas delar med sig av sin erfarenhet: “Ja, eller när man har bilat färdigt i ett vägg. Då känns det också bra att åka hem.”, skrattar han.

“Ja, precis. Då mår man som bäst,” instämmer Peter.

Trivsel och kvalitet

Slutligen, när vi frågar vad som gör att de trivs på Höjdens, är svaren enkla och samstämmiga. Vänliga kollegor, en bra chef och en stark sammanhållning är vad som gör att de mår bra och levererar kvalitet i sitt arbete varje dag.

“En väldigt bra sammanhållning. Det känns som att alla jobbar för varandra.”, menar Peter.

Nyfiken på fler av oss på Höjdens? Välkommen att ta en titt på intervjun med reliningsteknikerna Bjarne och Thomas härnäst!