Relining

Relining

Akuta insatser till förbyggande tjänster inom avlopp

Vi på Höjdens Spol erbjuder ett totalkoncept som omfattar allt från akuta insatser till förebyggande tjänster som planerad hetvattenspolning, kamerainspektion, rotskärning/fräsning till renovering av trasiga avlopp med relining.

Får du ofta stopp i ditt avlopp?

Det kan bero på att avloppsrören är föråldrade och har skavanker som hindrar avloppsvattnets framfart. Vi renoverar ditt avlopp på kort tid med relining istället för kostsamma stambyten.

Relining

Renovera ditt avlopp med relining

Vi renoverar ditt avlopp på kort tid med relining istället för kostsamma stambyten. Hör av dig till oss idag så hjälper vi dig!

Relining – Snabb och effektiv metod för renovering av ditt avlopp

Med relining kan vi på ett kostnadseffektivt och snabbt sätt renovera dina avloppsrör så att du slipper återkommande stopp i avloppet. Det innebär att rören rensas och infodras med nytt material istället för att byta ut hela rör eller rörstammar.

Relining

Ett traditionellt byte av avloppsrör är ett omfattande ingrepp, där väggar och golv måste bilas upp för att vatten- och avloppsledningarna ska kunna friläggas. Det kan även innebära att de boende måste evakuera bostaden under tiden arbetet utförs. Med relining kan detta undvikas vilket spar stora kostnader.

Relining som återställer stammens funktion

Relining med Sacpipe Connection System återställer stammens funktion nästan oavsett hur dåliga rören är. Det kan finnas sprickor, hål eller skarvförskjutningar i ledningen. Sacpipe Connection system installeras i den trasiga ledningen eller stammen och skapar ett helt nytt självbärande rör i det gamla röret. Renoveringen kan göras utan onödig rivning av golv och väggar.

Såhär går det till när vi genomför relining med Sacpipe Connection System.

  • Först filmas och inspekteras rören.
  • Avloppsrören rensas från rost och beläggningar.
  • Ett sömlöst flexibelt foder impregneras med härdplast.
  • Fodret vrängs på plats med hjälp av tryckluft. (Sacpipe Connection System använder sig av ett industriellt tillverkat material som är testat, identifierbart och spårbart. Sacpipe connection system ger en förutbestämd godstjocklek med en slät yta i rörern och klarar böjar upp till 90 grader och dimensionsförändringar utan problem).
  • Stickledningar öppnas med hjälp av en robotfräs.
  • Ett prefabricerat grenrör monteras och impregneras på ett specialverktyg, anpassat  för den aktuella grentypen.
  • Grenröret installeras med tryckluft och härdar på plats i röret. Verktyget demonteras när grenröret är härdat.
  • Nu kan anslutande rör installeras så att det överlappas och ger ett skarvlöst rörsystem med 100% täthet.

Sacpipe Connection System ger ett självbärande rörsystem med en förutbestämd godstjocklek, fritt från skarvar från början till slut med en hållbarhet  motsvarande nya PP-rör. Läs mer på Sacpipe hemsida.

Vi hjälper dig

Hör av dig till oss!

info@hojdensspol.se
054-18 90 00
Pelletsgatan 4b, 652 21 Karlstad
Namn
Email
Phone
Meddelande

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Det har uppstått problem. Se över så att du fyllt i alla fält.