reliningsteknikerna bjarne och thomas på höjdens

Lär känna reliningstekniker på Höjdens i Karlstad: En intervju med Bjarne och Thomas

Idag får vi möjligheten att lära känna två erfarna reliningstekniker på Höjdens, nämligen Bjarne Mellgren och Thomas Österlund. De delar med sig av sina erfarenheter och insikter från sitt arbete med relining och ger oss en närmare inblick i vad det innebär att vara en del av Höjdens team.

Relining i fokus

Relining, för de oinvigda, innebär att man gjuter plaströr invändigt i befintliga avloppsrör istället för att genomföra kostsamma stambyten. Bjarne och Thomas ser detta som en kostnadseffektiv och bekväm lösning för kunderna.

Bjarne: “Det blir ett nytt plaströr inne i det gamla röret. Det blir billigare och enklare så.”, berättar Bjarne.

Erfarenheter och roller på Höjdens

Både Bjarne och Thomas är rutinerade på Höjdens, med över sju respektive tio års erfarenhet. Thomas har en bred bakgrund inom företaget, med erfarenhet från värmepumpcenter och brunnsborrning, vilket ger honom en djup förståelse för verksamheten.

 “Jag har alltid haft anledning att stanna kvar. Det är bra chefer. Det är inga bekymmer. Vi ger och tar. Det är frihet under ansvar.“, menar Thomas. 

Viktiga moment i arbetsdagen

Arbetsdagarna för Bjarne och Thomas innebär möten med kunder på morgonen, demontering och rengöring av avloppsanläggningar, dokumentation av arbetet och utförande av relining. Samarbetet mellan dem underlättar arbetet och gör det mer effektivt.

 “Vi är ett bra lag, vi har hittat våra rutiner och så hjälper vi varandra att hitta lösningar om det dyker upp något oväntat.”, säger Bjarne.

Bjarne och Thomas lägger stor vikt vid att vara professionella och vänliga gentemot sina kunder. De betonar att det är viktigt att uppträda välklädda och hålla en god stämning för att ge ett positivt intryck. Thomas berättar:

 “Man håller ordning och städar efter sig, man kommer i fina rena kläder. Det är många som har sagt åt oss att vi ser rena och fräscha ut, vi vill ju inte dyka upp alldeles grisiga.”

Varför välja Höjdens?

Bjarne och Thomas betonar att Höjdens är det bästa valet för de själva såväl som för kunderna tack vare företagets ledning, arbetsmiljö och förutsättningar för att göra ett bra jobb. De lyfter fram det stöd de får Per, Stefan och Andreas från kontoret.

Bjarne berättar: “Ja, de är helt otroligt bra. Alla på kontoret är otroligt bra. Det är de som skapar grunden för sammanhållningen.”

Höjdens är det bästa valet för kunderna på grund av deras långa erfarenhet, kvalitetsutrustning och framförallt deras professionalism och dedikation till att lösa kundernas problem. Eller som Bjarne uttrycker det kort och gott: 

“Ja, för att vi är bäst såklart.”

Råd till dig som husägare

Bjarne och Thomas rekommenderar regelbunden underhållsspolning och filminspektion av avloppsrör för att förlänga rörens livslängd och undvika oväntade obehagliga överraskningar. 

“Jag skulle rekommendera att köra underhållsspolning på dem. Kanske var fjärde, var femte år. Då får du ju en filminspektion och får status på rören.”, säger Thomas – och Bjarne flikar in:

“Ja, blir det för sent får du bila upp hela golvet istället, och det är ju inte så kul. Det är bättre att ha koll på läget i förväg!”

Behöver du hjälp med något idag? 

Om det är dags för en inspektion eller om du behöver akut hjälp med ditt avloppssystem, så finns vi här för att bistå. Oavsett om det rör sig om en plötslig blockering eller om du bara vill försäkra dig om att dina rör är i gott skick, kan du kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du är intresserad av att lära känna fler av våra medarbetare på Höjdens, är du välkommen att ta en titt på intervjun med reliningsteknikerna Fredrich och Henrik härnäst!